2020-11-16 13:41:58• hírek • Bede Emőke

Az Autonet ismét bekerült a Top 100-ba

A Business Magazin nemrégiben elkészítette a romániai cégek top 100-as listáját, s mint kiderült, mindössze egyetlen Szatmár megyei cég, az Autonet Import Kft. jegyzett 2019-ben akkora forgalmat, hogy bekerülhessen a legjobbak ligájába.

Az 1996-ban alapított Autonet a romániai piac első számú autós háttéripari beszállítója, s annak érdekében, hogy ezt a pozíciót meg is őrizze, szolgáltatásainak tárházát folyamatosan bővíti, így tartva a lépést az ügyfelek egyre szélesebb körű igényeivel. A több mint 1300 főt foglalkoztató Autonet 2018-ban 1,439 milliárd lej forgalmat jegyzett, melyet 2019-ben sikerült 1,521 milliárdra növelnie, nyeresége pedig a korábbi 46 millió lejről 52 millió lejre nőtt, melynek köszönhetően a szatmári cég a top 100-as lista 100-ik helyén zárt.


A tavalyi évben regisztrált pénzügyi forgalom alapján összeállított listára egyébként 11 állami vállalat, 8 magánvállalkozás és 81 multinacionális cég került fel, melyek együttesen a romániai gazdaság teljes forgalmának mintegy egynegyedét adják. A top 100-as listán szereplő cégek kb. 324 ezer embernek biztosítanak munkát, tavalyi nettó nyereségük, tehát a nettó jövedelem és a kiadások különbözeteként számított bevételük pedig nem kevesebb mint 13,5 milliárd lejre, azaz megközelítőleg 3,5 milliárd euróra tehető. A szóban forgó cégek túlnyomó többségének elsődleges tevékenysége a kereskedelem, melyet a főként az autó- és alkatrészgyártás által képviselt ipar, valamint az energetikai cégek követnek.


A listán szereplő cégek mindegyikével kapcsolatban elmondható, hogy az utóbbi három évben kimagasló pénzügyi eredményeket sikerült elérniük, ezért a Business Magazin szakértője szerint a 2019-es esztendő a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság előtti időszak fő referenciapontjaként kezelendő majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: